Főoldal | Aktuális | Levelezés | Naptár | Honlaptérkép | Elérhetőségeink | Tanusitvany

.: Menü :.

E-napló

Aktuális

Fenntartó

100 éves évfordulós programok

Iskolatörténet

Pedagógiai írások

Szervezeteink

Alapítványok

Ciszterci Diákszövetség

Diákkamara

Oktatás

Továbbtanulás

Versenyek

Sport

SZIG Album

Mozgókép

Osztályalbumok

Könyvtár

Latinovits Diákszínpad

Pingvin

Simplex

Énekkar

Szociális támogatások

Francais

Tanároknak

.: Névnap :.

Ma József, Bánk napja van!

Internethasználat fegyelmi felelőssége

A diákok felelősséggel tartoznak az interneten sokak által látott helyekre feltett írásokért, képekért és videókért. Minősített esetben az iskola fegyelmi eljárást bonyolít le….


Internethasználat fegyelmi felelőssége


A diákok felelősséggel tartoznak a nyilvánosságra is eljutó írásaikért (faliújság, újság, internet), hogy az ne ütközzön erkölcsi rendbe, ne sértsen személyiségi jogokat, és ne rontsa az iskola jó hírét. Ez vonatkozik az osztályhonlapok azon részére is, amit esetleg a külsősök nem, csak az osztály tanulói látnak. Ugyanígy felelősek az interneten bárhová feltett képekért és videókért is. Osztályhonlap csak az osztályfőnök, vagy az általa megbízott tanár felügyeletével és felelősségével működhet. A honlap adatait írásban kell benyújtani az igazgatónak.
Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a személyiségjogokat sértő internetes írások és képek akár polgári büntetést is vonhatnak maguk után. A rendőrség indokolt esetben néhány óra alatt meg tudja mondani, hogy melyik gépről kerültek fel az anyagok!
A minősített esetekben az iskolavezetés az esemény súlyosságának függvényében fegyelmi eljárást bonyolít le, figyelembe véve a BRFK Bűnmegelőzési Osztályának hivatalos intencióit.

Az internethasználat törvényi szabályozása (BRFK Bűnmegelőzési Osztály)


Videó-megosztó oldalak


Az iskolában felvett események, személyekről készített felvételek feltöltése az érintett hozzájárulása nélkül személyes adatok sérelmére elkövetett bűncselekmény. A verekedések, zsarolások telefonnal, kamerával történő rögzítése, feltöltése és megosztása azt eredményezi, hogy a fiatalok egy pillanat alatt az erőszakos bűncselekményen túl személyes adattal kapcsolatos visszaélést is elkövetnek.

Becsületsértés, vagy a rágalmazás bűncselekménye


Társainkról, tanárainkról, ismerőseinkről tett bántó megjegyzéseink, becsület csorbítására alkalmas kifejezéseink nagy nyilvánosság előtt megvalósítják a becsületsértés, vagy a rágalmazás bűncselekményét. Az internet mint felület, a chatoldalak, közösségi oldalak, társkereső oldalak, blog-ok vagy egyéb megosztók mint társalgási terület megfelel a nagy nyilvánosság törvényi feltételének,

Zaklatás bűncselekménye


A sértő kifejezések gyakran a sértetthez is eljutnak, akár a fiatal elkövető akár barátai révén. Az msn-en elküldött fenyegetéseken túl a rendszeres, zaklató jellegű elektronikus üzenetekig is eljuthat a fiatal, mely szintén hatósági eljárást, nyomozást jelent feljelentés esetén. Hiszen ha valaki rendszeres jelleggel beavatkozik a másik életvitelébe, vagy magánéletébe (történjen telefonon, vagy interneten keresztül) megvalósítja a zaklatás bűncselekményét.

Minősített esetben akár 2 évig terjedő szabadságvesztést is vonhat maga után a zaklatás, rágalmazás, személyes adatokkal visszaélés



Nyomtatható verzió

Dokumentumok:

Az oldal folyamatosan frissül A weboldal motorja: Írj az oldal karbantartójának