Főoldal | Aktuális | Levelezés | Naptár | Honlaptérkép | Elérhetőségeink | Tanusitvany

.: Menü :.

E-napló

Aktuális

Fenntartó

100 éves évfordulós programok

Iskolatörténet

Pedagógiai írások

Szervezeteink

Alapítványok

Ciszterci Diákszövetség

Diákkamara

Oktatás

Továbbtanulás

Versenyek

Sport

SZIG Album

Mozgókép

Osztályalbumok

Könyvtár

Latinovits Diákszínpad

Pingvin

Simplex

Énekkar

Szociális támogatások

Francais

Tanároknak

.: Névnap :.

Ma József, Bánk napja van!

Kathy Horváth Lajos és Szakcsi Lakatos Béla

részvételével koncert és beszélgetés 2012. március 30-án, pénteken este 7 órakor a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében


Kathy Horváth Lajos hegedűművész, zeneszerző, 1990-ig Yehudi Menuhin párizsi akadémiájának tanára volt. Hazatérése óta a dzsessz, illetve klasszikus és kortárs zeneszerzők inspirálják koncertjeit és önálló fel-vételeit. Hegedűinek egyéni hangolásával egyedülálló előadásmódot és hangzásvilágot alakított ki, mely kiemelkedő improvizációs készséget, nagyfokú koncentrációt és rendkívüli hangszerismeretet igényel. 2011 óta Érdemes Művész. A cigány kultúra megismertetésének elkötelezett híve, a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ igazgatója.

Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző, a magyar dzsessz egyik legtekintélyesebb, világszerte ismert képviselője. Többek között a cigány folklór gyűjtésével és színpadra alkalmazásával is foglalkozott. Koncertjeire manapság a dzsessz, a klasszikus és kortárs zene, valamint a népzene ötvözése jellemző. Elhivatottan kutatja a lehetőségeket, hogy az eddig elkülönülő zenei műfajokból közös nyelvet teremtsen.

A két zenész az 1970-es évek eleje óta működik együtt különféle együttesekben és duóban is. A Szent Imre Gimnáziumban zeneszámaik között többek között életútjukról, zenei műfajokról, zenetanulásról és improvizá-cióról, illetve cigányság és magyarság kérdéseiről beszélgetnek a közönséggel.

A belépés ingyenes, a közönség támogató hozzájárulását köszönjük!

(Támogatásukat a gimnázium programsorozatának megvalósítására fordítjuk, melynek keretei között a kö-zönség tehetséges fiatal roma zenészekkel és alkotóművészekkel találkozhat, interaktív formában, koncerte-ken, előadóesteken.)


Nyomtatható verzió

Dokumentumok:

Az oldal folyamatosan frissül A weboldal motorja: Írj az oldal karbantartójának