Főoldal | Aktuális | Levelezés | Naptár | Honlaptérkép | Elérhetőségeink | Tanusitvany

.: Menü :.

100 éves évfordulós programok

Jubileumi szentmise és ünnepi műsor

Studium Dixieland Band jubileumi koncertje

Endrédy Vendel életéről szóló könyv

XI. kerületi Endrédy verseny

Országos Történelmi Verseny

Centenáriumi vetélkedő

Ciszterci iskolák látogatása

Díszkutak

Média-megjelenés

.: Névnap :.

Ma Sándor, Ede napja van!


.: Linkek :.

HAZATÉRÉS






Örömmel értesítjük a gimnázium közösségét, hogy hat évtizednyi kalandos bujdosás után néhány nappal ezelőtt visszakaptuk a régi ivókutak tetején álló egyik 1929-ben készült bronz Madonna szobrot.
A kommunista hatalomátvétel időszakában a szerzetesek által kimenekített három szobor egyikét "Póli-néni" juttatta vissza iskolánknak. A másik kettő hollétéről sajnos nincs tudomásunk. A képek közzétételével kérjük Önöket, hogy amennyiben információval rendelkeznek a műalkotásokról, jelezzék nekünk.

Az eredeti szobor




Nem ez az első eset, hogy visszakapunk a diktatúra éveiben eldugott szobrot. A kétezres évek elején a Tilly-család juttatta vissza a Móricz Zsigmond-körtéren álló Szent Imre szobor Kisfaludi Stróbl Zsigmond által készített kicsinyített bronz másolatát. Az a szobor is végigjárta a XX. századi magyar sorsot, vitték magukkal kitelepítéskor, bújtatták házkutatáskor...


A kút képe 1929--ben




Terveink szerint a jubileumi évben "kincseinket" kiállítjuk, az ivókutakat pedig - lehetőségeink függvényében - szeretnénk eredeti funkciójuknak megfelelően, régi fényükben az ifjúság rendelkezésére bocsájtani.

Barlay Bence igazgató


Nagyítás a képekre kattintva


Nyomtatható verzió

Az oldal folyamatosan frissül A weboldal motorja: Írj az oldal karbantartójának