Főoldal | Aktuális | Levelezés | Naptár | Honlaptérkép | Elérhetőségeink | Tanusitvany

.: Menü :.

100 éves évfordulós programok

Jubileumi szentmise és ünnepi műsor

Studium Dixieland Band jubileumi koncertje

Endrédy Vendel életéről szóló könyv

XI. kerületi Endrédy verseny

Országos Történelmi Verseny

Centenáriumi vetélkedő

Ciszterci iskolák látogatása

Díszkutak

Média-megjelenés

.: Névnap :.

Ma József, Bánk napja van!


.: Linkek :.

Kettős jubileum - a Studium Dixieland Band koncertje 2012. nov. 7-én, szerdán 19 órakor a díszteremben
A belépés ingyenes, de a koncertre szánt összeggel a Szent Imre Gimnázium rászorult diákjait támogatjuk "jubileumi ösztöndíj" keretében

30 éves jubileumi koncert (Prőhle Gergely, Rókusfalvy Pál, Győri János, Győri Gábor, Kardos Péter, Bacskay Zsuzsanna,Tóth Péter, Hajas László)
Szeretettel várjuk a jóskás és szentimrés öregdiákokat, tanárokat, és minden kedves érdeklődőt!

A koncert után állófogadás lesz a RÓKUSFALVY PINCÉSZET borával!


A Studium Dixieland Band 1982-ben alakult, jórészt a József Attila Gimnázium tanulóiból, akik azonban már a Kelenföldi Evangélikus Gyülekezetből is ismerték egymást. A zenekar létrejöttében ugyanakkor kulcsszerepe volt az iskola egyik testnevelő tanárának, Kardos Péternek, aki jellegzetes alakú bendzsó-tokjával különös színfoltja volt az amúgy is pezsgő zenei életnek. A gyerekkora óta harsonázó Rókusfalvy Pál ötlete volt, hogy a szalagavató bálra álljon össze a zenekar, benne a tanár úrral, Bacskay Zsuzsanna – bőgő helyett – csellistával, Győri János trombitással, Győri Gábor klarinétossal, Tóth Péter tubással, Veperdi Csaba dobossal, Prőhle Gergellyel a zongoránál.
Az együttes hamar népszerűvé vált az iskolában, amit az 1983-as „Ki Mit Tud?” megnyerését követően az országos ismertség is követett.
A zenekar tagjai, akik manapság ugyan többnyire nem foglalkoznak aktív muzsikálással, fontosnak tartják, hogy újra és újra felidézzék életüknek azt az időszakát, amikor a legnemesebb ciszter és jóskás hagyományok jegyében a Villányi úti épület falai között zenéltek – remélhetőleg nem csak a maguk számára maradandó élményt nyújtva.


Nyomtatható verzió

Dokumentumok:

Az oldal folyamatosan frissül A weboldal motorja: Írj az oldal karbantartójának