Főoldal | Aktuális | Levelezés | Naptár | Honlaptérkép | Elérhetőségeink | Tanusitvany

.: Menü :.

E-napló

Aktuális

Fenntartó

100 éves évfordulós programok

Iskolatörténet

Pedagógiai írások

Szervezeteink

Alapítványok

Ciszterci Diákszövetség

Diákkamara

Oktatás

Továbbtanulás

Versenyek

Sport

SZIG Album

Mozgókép

Osztályalbumok

Könyvtár

Latinovits Diákszínpad

Pingvin

Simplex

Énekkar

Szociális támogatások

Francais

Tanároknak

.: Névnap :.

Ma József, Bánk napja van!


.: Linkek :.

Roma nap a Szent Imre Gimnáziumban


Időpont: szept. 30., péntek, 9.00-13.00
Résztvevők: 11-12. évfolyam

program: 27-e (kedd) déltől: Fotókiállítás az aulában a Néprajzi Múzeum tavalyi kiállításának anyagából („Képek, cigányok, cigányképek”)

30-a (péntek):

9.00-9.45: filmvetítés: „Cigányok Közép- és Kelet-Európában” címmel a Néprajzi Múzeumban készült dokumentumfilm részleteA cigányság történelmi, néprajzi és szociológiai szempontú bemutatása

9.45-10.45: Hofher József SJ előadása a magyarországi cigányság jelenéről és lehetséges jövőjérőlHofher József jezsuita atya a magyarországi cigánypasztoráció egyik legtapasztaltabb papja, Borsod megyében, Csobánkán, Kispesten és a 8. kerületben dolgozott és dolgozik cigányok között. Az előadás második részében a közönség kérdéseire válaszol.

10.45-11.00: szünet

11.00-12.00: Beszélgetés kiscsoportokban a cigányságról, tapasztalatokról, félelmekről, lehetőségekrőlA kiscsoportok vezetői cigány fiatalok, a jezsuiták által működtetett Roma Szakkollégium főiskolás és egyetemista tagjai.

12.00-13.00: A monori „Tabán” cigánytelep bemutatása: tapasztalatok és esélyek a társadalom legkilátástalanabb helyzetben lévő rétegében. Kiss Dávid programvezető vetített képes előadásaA monori cigánytelepen kb. 500 cigány él súlyos nyomorban. Jól szervezett és országosan egyedülálló programot működtet itt a Máltai Szeretetszolgálat: fejlesztő óvoda, tanoda az iskolásoknak, közfürdő, ételosztás stb.


Nyomtatható verzió

Dokumentumok:

Az oldal folyamatosan frissül A weboldal motorja: Írj az oldal karbantartójának