Főoldal | Aktuális | Levelezés | Naptár | Honlaptérkép | Elérhetőségeink | Tanusitvany

.: Menü :.

Elérhetőségeink

Vezetőség

Titkárság

Gondnokság

Pénztár

Kápolna

Orvosi Rendelő

Iskolapszichológus

Gyermekvédelmi felelős

Pingvin SZIGet

Iskolatörténet

Házirend

Csengetési rend

Pedagógiai program

SZMSZ

Hirdetmények

Iskola rendőre

.: Névnap :.

Ma Andrea, Ilma napja van!


.: Linkek :.

Fegyelmi rend

  1. A tanítás 8 órakor kezdodik. Tanulóink 7 óra 50 percig érkezzenek meg az osztálytermekbe. A nap – a tanítás megkezdése elotti – közös imával indul az osztályfonök, vagy osztályfonökhelyettes vezetésével. Ugyancsak közös – a szaktanárok által vezetett - imával zárjuk a tanítási napot az utolsó óra végeztével. A kaput 8 - 12 óra között zárva tartjuk. A bejárati kaput a porta nyitja ki, az udvari kaput a testnevelo tanárok. A tanulók hivatalos ügyeiket 7.45 – 14.00 óra között, a tanórák közötti szünetekben intézhetik a titkárságon.
  2. A könyvtárban a kölcsönzés csak a gondviselo által aláírt jótállás ellenében lehetséges. A könyvtár muködési rendje a házirend melléklete.
  3. A tanári szobákban tanulók csak a tanár hívására, szaktantermekben kizárólag tanári felügyelettel tartózkodhatnak.
  4. A tanítási ido alatt csak az osztályfonök írásos engedélyével távozhatnak diákok az iskolából. Ha az osztályfonök nem tartózkodik az iskola épületében, akkor az ügyeletes igazgatóhelyettestol kell engedélyt kérni.
  5. Az óraközi szünetekben tanulóink – tetszés szerint – az osztálytermekben, a folyosókon, az udvaron, a büfében, az ebédloben, illetve – nyitva tartástól függoen – az iskolai könyvtárban tartózkodhatnak, de kötelesek megtartani a kulturált magatartás szabályait. A nagyudvaron a tanítási órák idején, 8 – 14.45 óra között kizárólag a testnevelési órán részt vevo tanulók tartózkodhatnak.
  6. Az 5 perces elocsengetés arra szolgál, hogy az osztályok (tanulócsoportok) ez ido alatt menjenek át a cseretermekbe, illetve becsengetésre foglalják el helyüket az osztály-teremben.
  7. Tanszereken, könyveken, segédeszközökön kívül más holmit a tanulók csak a saját felelosségükre hozhatnak az iskolába. /Hangsúlyozottan érvényes ez pénz- és egyéb értékek tekintetében. Ezek esetleges elveszítéséért, „eltunéséért” az iskola nem vállal felelosséget./
  8. Az egyes osztály-, eloadó- és szaktermekben megkívánt viselkedést külön munkavédelmi rendelkezések szabályozzák. Ezeket a szaktanárok a tanév elején ismertetik a tanulókkal.
  9. Nem szakszeruen helyettesített 6. és 7. óra estén a helyettesíto tanár engedélyezheti, hogy a tanulók ez ido alatt megebédeljenek.
  10. A testnevelésbol teljesen felmentett, könnyített testnevelésre kötelezett és gyógytornára járó tanulóknak nem kell részt venniük osztályuk tanítási napjának elso és utolsó testnevelési óráján. Napközben azonban az idoszakosan felmentettekkel együtt jelen kell lenniük az órán és ott a tanár által megfelelonek ítélt tevékenységet kell végezniük. Ha a tanuló testnevelési órán, szakórán azért nem tud részt venni, mert felszerelését nem hozta magával, mulasztásnak számít, amelynek minosítésérol a szaktanárral való elozetes egyeztetés után az osztályfonök dönt.
  11. Dohányzás, szeszes ital és narkotikum fogyasztása az iskola egész területén, illetve az iskolával összefüggo bármilyen esemény, vagy tevékenység (pl. kirándulás, táborozás, utazás, fellépés, tanulmányi- vagy egyéb verseny, ünnepség, látogatás, bál, eloadás, rendezvény, stb.) helyén és idején tilos. (A szabály minosített megsértése esetén azonnal két elmarasztaló fegyelmi fokozat érvényesítésére kerül sor.)
  12. Ünnepélyeken, ballagáson és egyéb, esetenként meghatározott alkalmakkor kötelezo az egységes ünneplo viselet (lányoknak fekete, térdig éro szoknya, fekete mellény és fehér blúz, fiúknak fehér ing, fekete mellény és nadrág, iskolajelvényes nyakkendo) használata és a ciszterci iskolajelvény kituzése.
  13. Öltözködés, ruházkodás, külso megjelenés. Elvárjuk, hogy tanulóink /fiúk és lányok egyöntetuen/ minden helyzetben feleljenek meg a katolikus iskolához méltó, mértéktartó és ízléses öltözködésre vonatkozó követelményeknek. Tudatosan kerüljék a szélsoségekre, feltunosködésre hajló és kihívó helyzeteket és külso megjelenésük a kiegyensúlyozottság, tisztaság, ápoltság – általában a „rendezettség” – benyomását keltse.
  14. Az ellenorzo könyvet a tanuló hozza magával az iskolába, a bejegyzéseket írassa alá a szülovel. (Minden olyan esetben, amikor a tanuló nem tartja magát a szabályhoz, a korábbiakhoz képesti további elmarasztaló fegyelmi fokozattal számol.)
  15. Iskolán kívüli sportegyesületi tag csak az a tanuló lehet, aki erre szaktanári javaslat alapján osztályfonöki engedélyt kapott.
  16. Az iskola állagában /bármely részében, berendezésében, felszerelésében/ kárt okozó tanuló köteles az esetet jelenteni az osztályfonökének, illetve a gazdasági hivatalnak. A kártérítés mértékét az Oktatási Törvény szabályozza. Különösen nagy, illetve az elköveto által nem ellentételezheto károkozás esetén az iskola alkalmazza a kollektív felelosség elvét /az elköveto osztályközösségére, szélso esetben az egész tanulóközösségre vetítve/. Ugyanakkor – az esemény súlyosságától függoen – az iskola elmarasztaló fegyelmi fokozatot érvényesít az elkövetovel szemben.
  17. Az iskolában plakátokat, hirdetményeket kifüggeszteni csak kijelölt helyeken, az igazgatóság engedélyével lehet. Diák-, vagy osztályképviseleti szervek hirdetményeire egyedi elbírálás alapján kerülhet sor.


Nyomtatható verzió

Az oldal folyamatosan frissül A weboldal motorja: Írj az oldal karbantartójának