Főoldal | Aktuális | Levelezés | Naptár | Honlaptérkép | Elérhetőségeink | Tanusitvany

.: Menü :.

Elérhetőségeink

Vezetőség

Titkárság

Gondnokság

Pénztár

Kápolna

Orvosi Rendelő

Iskolapszichológus

Gyermekvédelmi felelős

Pingvin SZIGet

Iskolatörténet

Házirend

Csengetési rend

Pedagógiai program

SZMSZ

Hirdetmények

Iskola rendőre

.: Névnap :.

Ma Andrea, Ilma napja van!


.: Linkek :.

Késés, hiányzás

  1. A tanuló késését, mulasztását, okától függetlenül a szaktanár jegyzi be. Az igazolást az osztályfonöknek kell benyújtani. A tanítási óra helyett szervezett foglalkozáson a részvétel kötelezo, a tanuló hiányzását ebben az esetben is köteles igazolni.
  2. Három igazolatlan késésért 1 igazolatlan óra jár. Késésnek számít, ha a tanuló a becsengetéstol számított 10 percen belül érkezik meg, ezen túl igazolatlan hiányzásként kell kezelni.
    A tanítási óráról való felmentés nem hiányzás, de ha a tanuló nem a felmentésben, vagy a házirendben kijelölt helyen tartózkodik, akkor ez mulasztott órának számít.
  3. Elozetes engedélyt adhat az iskolai foglalkozásról való távolmaradásra:
    A szülo kérésére az osztályfonök, évente összesen három napi idotartamra,
    Az igazgató évente egy alkalommal három napot meghaladó idore,
    A sportkikéronek megfeleloen /amelyhez a szülo beleegyezo nyilatkozata is szükséges/ az igazgató
  4. Háromnapos hiányzást a szülo, annál hosszabbat csak orvos igazolhat, legkésobb a hiányzást követo 5 napon belül. Az orvosi igazolás mellé szüloi igazolást is kérünk (tehát párhuzamos megerosítést!).
  5. Ha a tanuló igazolt és igazolatlan óráinak száma a tanév végéig eléri a 250 órát (negyedik évfolyamosok esetében a 200 órát) akkor a 11/1994. MKM. Sz. rendelet 20.§.(6) szerint kell eljárni. Ha egyes tárgyak óráiról hiányzásainak száma eléri a megtartott órák 25%-át, akkor tanulmányait az adott tárgyból letett sikeres osztályozóvizsgával folytathatja.
  6. Ha a tanuló a félév utolsó tanítási napjáig a tanítási napok 25%-ában, vagy egyes tárgyak megtartott óráinak 25%-ában hiányzott, nem osztályozható. A konferencia döntésének megfelelo idopontig, vizsgabizottság elott beszámolni köteles.
  7. Az igazolatlan óráknak tükrözodnie kell a tanuló magatartás jegyében:
    1-2 igazolatlan óra esetén még – mérlegelve a körülményeket – lehet „jeles”, ám
    kötelezo az osztályfonöki figyelmeztetés
    3-5 igazolatlan óra esetén a magatartás legfeljebb „jó” és osztályfonöki into fegyelmi fokozat érvényesül
    6-7 igazolatlan óra esetén legfeljebb „változó” és osztályfonöki rovó fegyelmi fokozat érvényesül
    8-9 igazolatlan óra esetén legfeljebb „rossz” és az iskola igazgatói into fegyelmi fokozatot érvényesít /igazgatói figyelmezteto levél a szülonek-gondviselonek/
    10-11-12 igazolatlan óra esetén igazgatói megrovás fegyelmi fokozat érvényesül a szülok /gondviselo/ hangsúlyozott figyelmeztetésével
    ha az igazoltatlan órák száma eléri-meghaladja a 13-t, az osztályban tanító tanárok testülete dönt arról, hogy a tanuló folytathatja-e tanulmányait az iskolában /eltanácsolás vélelmezése/,
    20 igazolatlan óra esetén a tanulói jogviszony megszunik.
  8. Három napig terjedo távollétet az osztályfonök, annál hosszabbat az igazgatóság engedélyezhet a szülo (gondviselo) írásban beadott kérelmére. Ez a rendelkezés a külföldi utakra is vonatkozik. A szülok a tanuló várható mulasztásához elore kérjenek engedélyt az osztályfonöktol, illetoleg jelezzenek minden várható hiányzást. Az elore nem látható mulasztást a szülo a mulasztás elso napján jelentse. Ha a szülo nem jelentkezik, legkésobb a harmadik napon az osztályfonöknek kell tisztázni a „tényállást”.
  9. Megszunik a tanulói jogviszonya – a tankötelesség kivételével – annak, aki igazolatlanul 20 tanítási órát, vagy többet többet mulaszt, feltéve, hogy az iskola a tanulót (kiskorú tanuló esetén a szülot) 2 alkalommal írásban figyelmeztette az igazolatlan mulasztás következményeire.


Nyomtatható verzió

Az oldal folyamatosan frissül A weboldal motorja: Írj az oldal karbantartójának