Főoldal | Aktuális | Levelezés | Naptár | Honlaptérkép | Elérhetőségeink | Tanusitvany

.: Menü :.

Diákkamara

Pingvin SZIGet

Vezetőség

2011/2012

2010/2011

2009/2010

2008/2009

2007/2008

2006/2007

2005/2006

Végzősöknek Szent Ignác Szakkollégium

Calasantius Ifjúsági Üzletiprogram 11-es évfolyamosoknak

.: Névnap :.

Ma Gedeon, Johanna napja van!


.: Linkek :.

A Pingvin SZIGet konyhájának használati rendje

Aki elkéri használatra a konyhát, személy szerint anyagilag is felelős a konyha berendezési tárgyaiért és eszközeiért.

1. Hűtőszekrény

Előzetes bejelentés alapján a kért használati idő előtt egy nappal korábban bekapcsoljuk a hűtőt, és lehetőséget biztosítunk, hogy elhelyezhetők legyenek benne a hűteni való dolgok.

Kérjük, hogy a program befejezése után ne maradjon semmi a hűtőben!

A hűtő tisztítása: vizes ronggyal, utána szárazra kell törölni. Surolószer használata TILOS!

2. Tűzhely: kerámiaüveg-főzőlap

A tűzhely használatáért csak felnőtt lehet felelős. A tűzhelyre még kikapcsolt állapotban is TILOS bármilyen edényt, poharat… tenni és a felületén dolgozni! Tisztítani csak kikapcsolt, kihűlt állapotban lehet, nedves kendővel (esetleg mosogatószerrel), de SUROLÓSZER HASZNÁLATA TILOS! Használaton kívül a tűzhely főkapcsolóját (szekrényben van) is ki kell kapcsolni.

Használat előtt mindenképp figyelmesen olvassuk el a működés közben megjelenő jelzések jelentését (tűzhely fölött a falon).

Forró állapotában a főzőlapok tűz- és balesetveszélyesek, fokozott figyelemmel kell dolgozni körülötte. Sérülés esetén a sérült testrészt tartsuk hosszú időn át hideg víz alá, esetleg jegeljük!

A tűzhely használati utasítása a fiókos szekrény 3.fiókjában található.

3. Vízforralók (3 db)

Használat után öntsük ki a vizet a vízforralókból, húzzuk ki a dugót a konnektorból és a talppal együtt tegyük vissza a helyére (pult alatti felső polc).

4. Élelem tárolása

A konyhában használat után semmilyen élelem nem hagyható, csak előzetes egyeztetéssel. A hűtő melletti konyhaszekrényben található ételek (tea, cukor, aprósütemények…) az alapítvány tulajdona. Ezeket csak külön megbeszélés alapján szabad használni.

5. Rend és tisztaság

A konyha használata után kérjük, hogy mosogassanak el, de az elmosogatott dolgokat elég az edényszárítón hagyni (3 db edényszárító van), reggel a helyrerakást iskolai szinten megoldjuk.

A konyhát fel kell seperni, adott esetben fel kell mosni (kiömlött ital…), és a konyhapultokat vizes ronggyal át kell törölni.

A szemetet ki kell vinni a konyhából, és új szemetes zacskót kell elhelyezni a szemetesben.

Használat után végezzünk gyors leltárt, az esetleges károkat jelezzük a leltárlapon! Mindent ugyanoda tegyünk vissza, ahonnan elvettük.

6. Hibajelentés

Balesetet, akkut műszaki problémát, nagyobb kárt… azonnal jelenteni kell a portán!

A konyha használata során észlelt és keletkezett hibákat haladéktalanul jelenteni kell írásban.

iskola@szig.hu

diakkamara@szig.hu

Budapest, 2007. március 2.


Nyomtatható verzió

Az oldal folyamatosan frissül A weboldal motorja: Írj az oldal karbantartójának