Főoldal | Aktuális | Levelezés | Naptár | Honlaptérkép | Elérhetőségeink | Tanusitvany

.: Menü :.

Diákkamara

Pingvin SZIGet

Vezetőség

2011/2012

2010/2011

2009/2010

2008/2009

2007/2008

2006/2007

2005/2006

Végzősöknek Szent Ignác Szakkollégium

Calasantius Ifjúsági Üzletiprogram 11-es évfolyamosoknak

.: Névnap :.

Ma Gedeon, Johanna napja van!


.: Linkek :.

Szépészeti Bizottság:

De miért is?

Amolyan „értékelő beszámoló” írásával bíztak meg, hogy felhívjuk a figyelmet létezésünkre, annak eredményeire, és céljaira. Sokat sejtető, és sokakat megmosolyogtató név ez a „Szépészeti Bizottság”, melynek alapötlete néhány hónappal ezelőtt, az akkor még épülő Pingvin SZIGet berendezése kapcsán merült föl. Szerettük volna, ha alkotókedvű, ötletekkel és stílussal teli művész-diákok is szerepet kaphatnának a kisebb és nagyobb iskolai fejlesztések tervezésében. Olyan embereket akartunk találni, akik képesek megformálni a fiatalos diákízlést a konzervatívabb stílusú tervekben is.
Azonban nem látszattevékenységről és pusztán ötletelésről van szó. Rövid fennállásunk óta már mindenki számára ismert –és reméljük, elismert- tervünk valósult meg, a Pingvin SZIGet kettős arculatában, és a Jótékonysági Bálon is. Hogy miért kettős az a bizonyos arculat? Nos, valljuk meg őszintén, hogy sokszor nehéz az előbb említett két, egymással szöges ellentétben álló stílust ötvözni. Mégis, a színek, a fények és a formák jól megválasztott együttesével el lehet érni ezt a célt. A Pingvin SZIGet elegáns kialakítása olyan mozgásteret szabott meg, mely a hozzá igazodó, és őszintén szólva „felnőttesen komoly” kiegészítőket igényel: visszafogott színeket, egyszerűséget, ódon környezetet… De a fiatalos ízlés ezzel ellentétben a sokszínűséget, az új formákat, a modernséget szereti. Ebben a kettősségben született meg a lámpák, a párnák, a képek és a dekorációk variálhatóságával megteremthető sokféle, akár elegáns, akár fiatalos stílus. És ha mindez túl bonyolultnak és magasztosnak hatna, akkor talán a tények sejtetik a lényeget: összesen 21 féle színkombinációt lehet előállítani a lámpákkal, 7 féle színű párnákat lehet tetszőlegesen rendezni… És némi családos élet gyakorlásként alkalmunk volt egy teljes konyhát is berendezni…

Mert mi is tudjuk, hogy egy terv akkor kezd élni, ha nem csak nagy látványosságokból, hanem kifinomult részletekből is áll.
Mert mi is tudjuk, hogy a belső udvar felújításra, padokra és növényekre vár, hogy a szünetekben végre kijussunk a szabad levegőre, büfézni, beszélgetni és csocsózni, nyaranként pedig koncerteket és bulikat lehessen itt szervezni.
Mert mi is tudjuk, hogy a teraszon üldögélve lenne a legjobb napozni a májusi-júniusi szünetekben.
Mert mi is tudjuk, hogy a bejárati aula és az ivókutak környéke padokra és rendre vágynak.

Mert mi ezekért dolgozunk!

szépészeti


Nyomtatható verzió

Az oldal folyamatosan frissül A weboldal motorja: Írj az oldal karbantartójának