Főoldal | Aktuális | Levelezés | Naptár | Honlaptérkép | Elérhetőségeink | Tanusitvany

.: Menü :.

Diákkamara

Pingvin SZIGet

Vezetőség

2011/2012

2010/2011

2009/2010

2008/2009

2007/2008

2006/2007

2005/2006

Végzősöknek Szent Ignác Szakkollégium

Calasantius Ifjúsági Üzletiprogram 11-es évfolyamosoknak

.: Névnap :.

Ma Gedeon, Johanna napja van!


.: Linkek :.

Egy sok port kavart ügy: A WC-hónap

Az iskolai mellékhelységek felszereltsége évek óta problémás ügy, melyre igazán jó megoldást eddig nem sikerült találni. Ki tudja, talán épp az egyszerűsége miatt... Bár néhány évvel ezelőtt, a WC-napok kapcsán minden wc-t szappantartókkal, papír- és kéztörlőtartókkal szereltek föl –talán emlékszünk még, amint Schulek Tanárúr a wc-ben gitározik, és Skoumal Tanárúr papíradagolókat szerel föl -, szóval mindezek ellenére a kezdeti lelkesedés alább hagyott, és idővel azon vettük észre magunkat, hogy hiába nyúlunk a TORKos dobozokba, nincs miért. Csak nagyon ritkán. Diákszemmel követhetetlen rendszerességgel, egy-egy napra valóban került papír is a dobozokba, melyekért aztán annyira lelkesedtünk, hogy a ’végre van’ örömében kilométerszám tekergettük ki, majd az évszázad vicceként eltömtük vele a wc-ket (netán vizes galacsinként a falra ragasztottuk). Odáig már nem sikerült sajnos eljutni a gondolkodásban, hogy lássuk ennek következményét: még kevesebb papír lett.
A téma, melyen rágódni és háborogni lehetett és kellett, adott volt: nincs tisztaság, nincs papír, nincs szappan a wc-ben. (Helyette van borzalmas szag – és nem csak a II. emeleti fiúban…)

Az így kialakult problémára a válaszkeresés még két évvel ezelőtt indult: részben már akkor a Diákkamara kérésére, egyre több fiú mosdóban cserélték le a piszoárokat infrásra. Ez javított a tisztaság helyzetén, de papírt egy piszoár nem tud adni.
Így jutottunk el lassacskán a WC-hónap ötletéhez, melynek lényege az volt, hogy csináljunk egy próbahónapot, mely alatt megmutatjuk, hogy igenis megbecsüljük, ha végre nekünk is – és nem csak a hétvégi rendezvényeken résztvevőknek – adnak papírt és kéztörlőt. Ha pedig rend marad a wck-ben, akkor a papírellátás rendszeres marad.
Bár a hónap eredetileg még tavalyra volt tervezve, idén októberben megvalósult. A próbahónap költségeit az Alapítvány állta, de sajnos mire ide eljutottunk, a kéztörlő már kiesett a támogatható tételek közül. (A költség így is 100 000 Ft egy hónapra!)

Őszintén megmondva rossz volt látni már az elején, hogy néhányan mennyire nem becsülik meg ezt: a Diákkamara figyelemfelhívó plakátjai közül mindegyiket (11-ből 10et) összefirkálták, vagy letépték. Kár, hogy voltak, akik föl voltak háborodva azon, ha 7 óra 42 perckor nem volt papír: csak az első szünetig kellett várniuk, mivel 8kor töltötték a dobozokat. No de most már mindegy! A WC-hónap véget ért
És hogy miként? Sikeresen. Bár valójában a történet maga még nem, hiszen hátra van a folyamatos papírellátás megszervezése, a rendszer véglegesítése. De ez már nem a diákság ügye. Az Ő ügye az, hogy a rendet továbbra is fenntartsa, a papírt pedig „rendeltetésének megfelelően” használja. Mert ez… a Te érdeked, a Te döntésed!



Köszönjük, hogy a Gazdasági Vezetés lehetőséget adott a WC-hónapra, hogy az Alapítvány támogatta azt, és külön köszönjük Ernőnek, hogy minden reggel feltöltötte papírral a tárolókat!


Nyomtatható verzió

Az oldal folyamatosan frissül A weboldal motorja: Írj az oldal karbantartójának