Főoldal | Aktuális | Levelezés | Naptár | Honlaptérkép | Elérhetőségeink | Tanusitvany

.: Menü :.

Diákkamara

Pingvin SZIGet

Vezetőség

2011/2012

2010/2011

2009/2010

2008/2009

2007/2008

2006/2007

2005/2006

Végzősöknek Szent Ignác Szakkollégium

Calasantius Ifjúsági Üzletiprogram 11-es évfolyamosoknak

.: Névnap :.

Ma Gedeon, Johanna napja van!


.: Linkek :.

Meghívó a gólyatáborba

K I Á L T V Á N Y

Őfelsége A Király szeretett alattvalóinak!

Világraszóló hírü országunk Kamarája ekként adja hírül az ország népeinek és lényeinek, hogy amint azt tudjátok, méltóságos királyunk számára semmi sem fontosabb, mint népe és hazája jóléte; de rút, sötét felhőként gomolygott eddig fehérlő feje felett ama gondolat, hogy még nem találta meg a megfelelő feleséget egyetlen örökösének, Deli hercegnek. Végtére hát nagy örömhírről adunk most számot a Népnek: legkedvesebb hercegünk végre megházasodik, egy távoli király szépséges-szép leányát veszi el!
Régóta várja ezt a büszke pillanatot az egész birodalom, így hatalmas lakodalmat ülünk a királyság egy szerény szegletében, az Óperenciás-tengeren is túl, az Üveghegyen innen, ahol a kurta farkú malac túr, a tökéletesen nyugodt és békés, ám legalább annyira varázslatos Balatonakaliban. Gyüljön hát oda a násznép szeptember hónap 14-15-16. napján lakodalmi felszereléssel!
Földönfutók viseljék hétköznapi öltözetüket (a gazdák paraszti gúnyájukat, a kuruzslók csodatevő szereiket és fekete csuhájukat, a jótét varázslók talárszerű köpenyüket és pálcájukat, a háziasszonyok otthoni viseletüket és köténykéjüket…), de a sárkányok, boszorkányok, háromfejű kutyák és varázslények se szégyelljék viseletüket! Hozzon magával mindenki váltás-ruhát és sarut is, mert biztos eltáncoljátok hétmérföldes csizmáitokat a hetedhét országra szóló mulatságban!
Hétszázhetvenhét prímás, bőgős és kontrás húzza majd a talpalávalót, bor folyik majd még az utcákon is, és a sok kenyérrel Dunát lehet majd rekeszteni, de minden meghívott vendég köteles magával hozni egy rúd kolbászt, egy üveg házi lekvárt, és valamiféle házi kalácsot vagy pogácsát, esetleg más finomságot, hogy mindenki olyan jól lakhasson, hogy aztán három hétig ne férjen be a tulajdon háza ajtaján se!
Nászajándéknak írjatok saját elméből egy olyan mesét, melytől egy örök álmatlanságra ítélt szerencsétlen is az igazak álmát aludná, (melyet majd szeptember első irodalom óráján 5-ös reményében be is kell adnotok), s ha van kedvetek, készítsetek egy népmese-illusztrációt vagy képregényt, amit az első rajzórán szolgáltassátok be!
Ha netán lenne merszetek összemérni tehetségteket a danoláshoz messzi földről és az ország minden pontjáról érkező híres-neves nótafákkal, akkor tanuljatok meg egy népdalt és reméljétek a legjobbakat!
E munkáitokhoz találtok segítséget Wass Albert: Válogatott magyar mondák és népmesék című könyvében, vagy a www.szig.hu honlapon. Ezutóbbin mindenképpen olvassátok el a feltett 12 népmesét, akkora hasznotokra válik majdan, hogy fel sem foghatjátok!

Addig is kívánunk olyan bő termést, hogy a fák és kalászok összeroskadjanak alatta, és annyi ízletes bort, hogy ezer nemzedéknek sok legyen!



Önzetlen odaadással meghívását intézte 2007. június 18-án bölcs Királyunk (Diák)kamarája.


Nyomtatható verzió

Az oldal folyamatosan frissül A weboldal motorja: Írj az oldal karbantartójának