Főoldal | Aktuális | Levelezés | Naptár | Honlaptérkép | Elérhetőségeink | Tanusitvany

.: Menü :.

Diákkamara

Pingvin SZIGet

Vezetőség

2011/2012

2010/2011

2009/2010

2008/2009

2007/2008

2006/2007

2005/2006

Végzősöknek Szent Ignác Szakkollégium

Calasantius Ifjúsági Üzletiprogram 11-es évfolyamosoknak

.: Névnap :.

Ma Gedeon, Johanna napja van!


.: Linkek :.

Új tanév, új feladatok

– avagy mit tervez idén a Diákkamara?


Szeptemberben azonnal megkezdődtek a munkálatok a Diákkamara háza táján, a gólyatábor szervezésével indult a 2008/2009-es tanév. Lent a táborban még az új vezetőséget is megválasztották, név szerint: Ágh Nóri 12.d – elnök, Bethlenfalvy Gergely 10.b – Diákkamara vezetőségi tag, Kovács Márton 10.d – Diákkamara vezetőségi tag, Köllőd Csaba 9.b – Diákkamara vezetőségi tag. További fontos feladatokat lát el: Vass Noémi 11.d – Kisdiákkamara elnök, Bayer Kinga 9.b – Kisdiákkamara vezető, Schmidt Dodó 11.d – PingvinSZIGet vezetője.

A feladatok nagy része a tavaly elkezdett programok továbbvitele, de idén is gazdagodott a paletta néhány új feladatkörrel. Lássuk az éves tervek leírását:

1. Kisdiákkamara

A Diákkamarának eddig nem, vagy nem igazán működő oldalága idén megújult szerkezettel és feladatkörrel állt fel. Bencze Dávid tanár úr és Róbert atya segítségével, Pesty tanárnő felügyeletével, valamint két diákvezetőjével azt tűzték ki célul, hogy összegyűjtik az algimnazisták észrevételeit, problémáit, és azokat átbeszélve a Diákkamara elé terjesztik, hogy a „kicsik” ne legyenek kiszorítva az iskolának ezen fórumáról. Emellett mintegy utánpótlásképzőként működne a szervezet, hogy a nyolcadikosok, átkerülve a főgimnáziumba, már tisztában legyenek a Kamara működésével.

2. Továbbtanulási tájékoztatás

Tavaly kihelyeztünk egy faliújságot, amin a szükséges határidőkről, nyíltnapokról tájékoztattunk titeket, ám ez csak egy szelete volt annak, amit idénre tervezünk. Szeretnénk elérni, hogy az igazgatóság adjon nekünk egy napot, amin, kicsit a Szent Imre Naphoz hasonlóan, hallgathatnánk öregdiákjaink, egyetemi tanárok előadásait, beszámolóit az egyetemi tanulmányokról (bolognai folyamat, jelentkezés, felvételi rendszer, követelmények…). Szeretnénk elérni, hogy mi diákok ne csak akkor szembesüljünk ezzel a kérdéssel, amikor a felvételi lapot a kezünkbe kapjuk, hanem akár már a fakt és érettségi kiválasztásakor is legyen némi rálátásunk álmaink karára. Az pedig, hogy általunk is ismert diákoktól hallunk az adott karokról, sokkal közvetlenebbé teszi az informálódást.

3. Belső átalakítások

A padok körüli terek kellemessé varázsolódtak az elmúlt tanévben, valamint megnyílt a terasz is (amire idén a kedvezőtlen időjárás, valamint kulcsproblémák miatt még nem ülhettünk ki). Idén a Buborék elhelyezésének áldatlan állapotára szeretnénk megoldást találni, valamint a belső udvar felújítását és az iskolai életbe való bevonását tervezzük.

4. Folytatólagos feladatok

Az érdekképviselet, a felmerülő kérdések feldolgozása idén sem marad el. Ha bármilyen észrevétel, probléma felvetődik köztetek, úgy érzitek, hogy fontos lenne foglalkozni vele, akkor írjátok meg emailben a diakkamara@gmail.com címre (ide várunk ötleteket a belső udvar felújítására és használatára is), és mi igyekszünk minél előbb a végére járni. Mindemellett a tavaly debütáló PingvinSZIGet sem árválkodik tovább, amint összeáll egy fix gárda, akik elvállalnak egy-egy délutánt a teaházban, már indul is!

Mint az összefoglalóból kiderül, idén sem tétlenkedéssel telik az idő, de a hatékony működéshez rátok is szükség van! Ötleteitek, felvetéseitek minket segítenek, mert a ti véleményeiteken keresztül látjuk, hol van gond, mit volna jó megváltoztatni/fejleszteni. Szóval ti se tétlenkedjetek, járjatok nyitott szemmel az iskolában!

Szép és eredményes évet kíván:


Nyomtatható verzió

Az oldal folyamatosan frissül A weboldal motorja: Írj az oldal karbantartójának