Főoldal | Aktuális | Levelezés | Naptár | Honlaptérkép | Elérhetőségeink | Tanusitvany

.: Menü :.

Simplex

Korábbi filmek

Simplex programja

.: Névnap :.

Ma Auguszta napja van!


.: Linkek :.

A SIMPLEX bemutatja.
Jean-Luc Godard Kifulladásig című filmjét

január 5-én, szerdán 3-kor a Pingvin SZIGeten
(1960, francia, 90 perc)

Ötven éve robbantotta fel a filmvilágot Jean-Luc Godard és a Kifulladásig, ötven éve nem lehet betelni az energiával, a szépséggel, a kegyetlenséggel és a fiatalsággal, amit Godard filmre álmodott.
A Kifulladásig előtti filmekben megvoltak a szabályok, fontos volt a mérték, a történet törhetetlen íve, a hatalmas stáb és a méregdrága technika - utána pedig valami egészen más következett. Rögtönzött szavak, vadul ugráló snittek, mámoros zene, természetes fény, lélegző, vagy inkább levegőért kapkodó tempó, kifulladásig. .
A történet: egy kisstílű bűnöző menekülés közben lelő egy rendőrt, ezért bujkálnia kell. Közben megis-merkedik egy amerikai diáklánnyal, és olaszországi utazásukról álmodozik. A lányt azonban jobban érdekli a karrierje, ezért elárulja a fiút. Árulása a hősszerelmes tragédiáját jelenti. .
Főszereplője a húszéves Jean-Paul Belmondo: egy pillanatra sem hajlandó lefékezni, nem érdekli sem-mi, ami nem önmagáról szól, soha nem nehezedik el mesterkélt pátosszal. Lüktet, megvonja a vállát, rohan, felbukik, és még akkor sem érti, minek ez a nagy felhajtás. Fütyörészve ír filmtörténelmet. .


Nyomtatható verzió

Dokumentumok:

Az oldal folyamatosan frissül A weboldal motorja: Írj az oldal karbantartójának