Főoldal | Aktuális | Levelezés | Naptár | Honlaptérkép | Elérhetőségeink | Tanusitvany

.: Menü :.

Sport

Sportkörök 2012 2013

Sportkörök 2010 2011

Kézilabda 2010 2011

Kosárlabda 2010 2011

Labdarúgás 2010 2011

Röplabda 2010 2011

Emericus öregdiák csapatok

Archív cikkek

.: Névnap :.

Ma Gedeon, Johanna napja van!


.: Linkek :.

Elkészült a SZENT IMRE BUBORÉK

Ami tegnap még csak a jövő része volt és gondolatainkban, vágyainkban élt, az ma már a múltat gazdagítja, amire jó emlékként gondolunk vissza. Véget ért a „Buborék” építése.

Mi történt a decemberi honlap-híradó óta? Karácsonyig befejeződtek a felszín alatti szerkezeti munkák, a gépészeti csőfektetések és az elektromos vezetékek elhelyezése.

Az ünnepek előtt kaptuk a jó hírt, hogy a légkezelő gép már Magyarországra érkezett. Meglepetésre fél hónappal előbb szállították le a tervezettnél. A karácsonyi szünetben az építési munka szünetelt, de meg kellett tervezni az összes lámpatartó acélszerkezetet, valamint szervezni a hátralévő munkákat. Schulek Dávid tanár úr, aki az építkezés „projekt menedzsere” volt, újévkor kitűzte a sátor felállításának és átadásának időpontját. Addig mindennek kész kellett lennie.

Nagy lendülettel folytatódott a sátor melletti új folyóka építése, a futópálya kialakítása. A remek idő lehetővé tette a tereprendezési munkákat, és elkészültek a buborékot lerögzítő acélszerelvények is.

A ponyva január 14.-én pénteken érkezett meg. Tanárok, diákok, szülők együtt feszültek neki a sátor felállítási munkáinak, aminek eredményeképpen másnap, egy csodálatos verőfényes nap délutánján a buborék emelkedni kezdett, majd fél óra alatt „felfúvódótt”. Impozáns látvány volt, ahogyan a túlnyomásos levegő a fizika törvényei szerint kitöltve a rendelkezésére álló teret, játszi könnyedséggel emelte meg azt a sátrat, amit kézi erővel megmozdítani is alig lehetett. A buborék elegánsan foglalta el a számára kijelölt területet.

A megnyitóig hátralévő egy hét alatt helyre kellett állítani a térburkolatot, be kellett szerelni a lámpatartó oszlopokat és az összes lámpatestet. A „hősies” munka eredményeként január 22.-én délre minden készen állt a megnyitó ünnepségre.

Az esti megnyitót, ami igazi örömünnep volt, egy sport gála vezette be. Ezt követte a gyerekek által a Buborékról készített film lejátszása, dr. Kerekes Károly Apát úr áldása, majd dr. Párdányi Miklós igazgató úr és Schulek Dávid tanár úr megható szavai. A közreműködő szülők kitüntetése után a szülők nevében dr. Szilassy László köszönte meg a fenntartónak és az iskolának a sátor megépítésének lehetőségét. Végül megérkezett az ünnepi torta, ami a buborék modellje volt.

A tortából a sötétben feltörő fény és végül a himnusz dallama méltó lezárása volt a buborék-építés folyamatának. A sátor alatt mindenki érezhette, hogy itt összefogással nagy dolok történt.


Örömmel használjuk és vigyázzunk a mi „SZENT IMRE BUBORÉK”-unkra.


Nyomtatható verzió

Az oldal folyamatosan frissül A weboldal motorja: Írj az oldal karbantartójának