Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium
1114 Budapest, Villányi út 27.
www.szig.hu | info@szig.hu | Tel.: +36 1 488-56-59 Fax: +36 1 488-56-85


Kathy Horváth Lajos és Szakcsi Lakatos Béla

részvételével koncert és beszélgetés 2012. március 30-án, pénteken este 7 órakor a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében


Kathy Horváth Lajos hegedűművész, zeneszerző, 1990-ig Yehudi Menuhin párizsi akadémiájának tanára volt. Hazatérése óta a dzsessz, illetve klasszikus és kortárs zeneszerzők inspirálják koncertjeit és önálló fel-vételeit. Hegedűinek egyéni hangolásával egyedülálló előadásmódot és hangzásvilágot alakított ki, mely kiemelkedő improvizációs készséget, nagyfokú koncentrációt és rendkívüli hangszerismeretet igényel. 2011 óta Érdemes Művész. A cigány kultúra megismertetésének elkötelezett híve, a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ igazgatója.

Szakcsi Lakatos Béla Kossuth-díjas zongoraművész, zeneszerző, a magyar dzsessz egyik legtekintélyesebb, világszerte ismert képviselője. Többek között a cigány folklór gyűjtésével és színpadra alkalmazásával is foglalkozott. Koncertjeire manapság a dzsessz, a klasszikus és kortárs zene, valamint a népzene ötvözése jellemző. Elhivatottan kutatja a lehetőségeket, hogy az eddig elkülönülő zenei műfajokból közös nyelvet teremtsen.

A két zenész az 1970-es évek eleje óta működik együtt különféle együttesekben és duóban is. A Szent Imre Gimnáziumban zeneszámaik között többek között életútjukról, zenei műfajokról, zenetanulásról és improvizá-cióról, illetve cigányság és magyarság kérdéseiről beszélgetnek a közönséggel.

A belépés ingyenes, a közönség támogató hozzájárulását köszönjük!

(Támogatásukat a gimnázium programsorozatának megvalósítására fordítjuk, melynek keretei között a kö-zönség tehetséges fiatal roma zenészekkel és alkotóművészekkel találkozhat, interaktív formában, koncerte-ken, előadóesteken.)

Creation:2012-03-20 19:22

Upload:2012-03-21 14:38:56

Dokumentumok: