Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium
1114 Budapest, Villányi út 27.
www.szig.hu | info@szig.hu | Tel.: +36 1 488-56-59 Fax: +36 1 488-56-85


Kettős jubileum - a Studium Dixieland Band koncertje 2012. nov. 7-én, szerdán 19 órakor a díszteremben
A belépés ingyenes, de a koncertre szánt összeggel a Szent Imre Gimnázium rászorult diákjait támogatjuk "jubileumi ösztöndíj" keretében

30 éves jubileumi koncert (Prőhle Gergely, Rókusfalvy Pál, Győri János, Győri Gábor, Kardos Péter, Bacskay Zsuzsanna,Tóth Péter, Hajas László)
Szeretettel várjuk a jóskás és szentimrés öregdiákokat, tanárokat, és minden kedves érdeklődőt!

A koncert után állófogadás lesz a RÓKUSFALVY PINCÉSZET borával!


A Studium Dixieland Band 1982-ben alakult, jórészt a József Attila Gimnázium tanulóiból, akik azonban már a Kelenföldi Evangélikus Gyülekezetből is ismerték egymást. A zenekar létrejöttében ugyanakkor kulcsszerepe volt az iskola egyik testnevelő tanárának, Kardos Péternek, aki jellegzetes alakú bendzsó-tokjával különös színfoltja volt az amúgy is pezsgő zenei életnek. A gyerekkora óta harsonázó Rókusfalvy Pál ötlete volt, hogy a szalagavató bálra álljon össze a zenekar, benne a tanár úrral, Bacskay Zsuzsanna – bőgő helyett – csellistával, Győri János trombitással, Győri Gábor klarinétossal, Tóth Péter tubással, Veperdi Csaba dobossal, Prőhle Gergellyel a zongoránál.
Az együttes hamar népszerűvé vált az iskolában, amit az 1983-as „Ki Mit Tud?” megnyerését követően az országos ismertség is követett.
A zenekar tagjai, akik manapság ugyan többnyire nem foglalkoznak aktív muzsikálással, fontosnak tartják, hogy újra és újra felidézzék életüknek azt az időszakát, amikor a legnemesebb ciszter és jóskás hagyományok jegyében a Villányi úti épület falai között zenéltek – remélhetőleg nem csak a maguk számára maradandó élményt nyújtva.

Creation:2012-10-20 22:20

Upload:2012-11-06 15:11:30

Dokumentumok: