Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium
1114 Budapest, Villányi út 27.
www.szig.hu | info@szig.hu | Tel.: +36 1 488-56-59 Fax: +36 1 488-56-85


Elkészült a kosárlabdapálya

Villányi úti kosárlabda pálya felújítása


Három esztendővel ezelőtt megkezdtük gimnáziumunk szabadtéri kosárlabda pályánk felújításának tervezését. A jelenlegi rossz bitumenes sportpálya balesetveszélyessé vált, hiszen több helyen is szétnyílt az aszfalt, töredezik a felszíne, így szükségessé vált burkolatának cseréje egy jobb, korszerűbb műanyag borítással. Úgy gondoltuk, hogy ha már egyszer hozzányúlunk a pályához, akkor az legyen több sportágra is alkalmas oktatási helyszín.

Az új gumiborítású pályán sportolni egészségesebb, hiszen rugalmas felszíne óvja az ízületeket. Alkalmas lesz kosárlabdázásra, padlószerelvénnyel röplabdára, valamint kispályás labdarúgásra, kézilabdás foglalkozásokra. A pálya két végén palánkot szerelünk fel a komfortosabb játék érdekében, valamint a mellette található atlétika pálya biztonságos használata miatt. Fix magasugró pályát építünk ki úgy, hogy az közben a futópályát nem fogja zavarni.

Köszönjük mindenkinek a segítségét, akik tervező, és kétkezi munkával segítették a megvalósítást. Köszönjük Damokos Lászlónak a tervezést (Buborékot is Ő tervezte), Pongor László statikus apukának a segítségét, és még sok apukának, iskolai dolgozónak. Külön köszönet majd minden osztálynak, akik segítettek a tereprendezésben, földhordásban mindig mosolyogva, vidáman és lelkesen focizás helyett boldogan azt kérdezve, hogy ugyan maradhatnánk-e még következő órán is segíteni… A sok segítség nélkül még sehol sem tartanánk és ráadásul minden sokkal többe kerülne. Hisszük továbbá, hogy miután tényleg sokat dolgoztatok a megvalósításért, jobban vigyáztok majd rá, és sokkal jobban meg is fogjátok becsülni azt!

Schulek

Creation:2009-04-14 09:39

Upload:2009-07-18 13:03:12

Dokumentumok: