Legjobb új csapat címet nyertünk az FLL budapesti regionális fordulóján

Az FLL (First Lego League) egy tanulást segítő program gyerekek számára, amely játékos verseny formájában zajlik minden évben a világ számos országában. Alapja egy Lego robotverseny, részletes magyar nyelvű leírása megtalálható a szegedi Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium honlapján.
Az SAP támogatásával indultunk, a felkészüléshez egy Lego NXT Education Set készletet kaptunk és Pálfi Zoltán segített hasznos tanácsokkal. Az SAP évek óta számos iskola részvételét támogatja a versenyen.
Szeptember 2-án tették közzé a versenykiírást, rövid két hónap állt rendelkezésünkre a felkészüléshez, amihez a versenypályát és a pályaelemeket is megkaptuk.
A verseny témája ebben az volt, hogyan szolgálja a tudomány az élelmezést. Ehhez a témához kapcsolódtak az NXT robottal  megoldandó feladatok a versenypályán. A megoldásokat három fordulóban lehetett megmutatni, másfél perc volt az időhatár.  Nagyon gyorsan kellett a szükséges átépítéseket az egyes feladatok között elvégezni. A három foduló közül legjobb teljesítményt vették figyelembe a pontozásnál.
A robot felépítését és a programok összeállítását külön pontozták.
Egy kiselőadással is kellett készüni, ami egy élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos konkrét problémát vázol, és a problémára új megoldást javasol.
Külön szerepelt egy csapatjáték, a kiselőadásra és a csapatjátékra is pontokat kaptunk.
November 19-én rendezték meg a budapesti regionális fordulót a Fazekas Mihály Gimnáziumban.
Tizenöt induló csapat közül a 6. helyezést értük el. A versenyen először szereplő csapatok közül a legjobb csapatot külön díjazzák, ezt a díjat csapatunk kapta meg.
A csapat tagjai:
Pálffy Balázs 6. c
Varga Balázs 6. c
Kasza Bence 8. b
Farkas Bálint 8. c
Qiao Viktor 10. a
Turi Gellért 10. a